Bosöns kokbok

Smakfulla fotografier, goda recept och kunskapen du behöver för att skräddarsy den perfekta matsedeln för alla i familjen – idrottare såväl som stillasittare. Bosöns kokbok gör dig till ett kostkunnigt proffs i ditt eget kök.

Petra Lundström, Emma Lindblom

Ät rätt när du tränar

För dig som är idrottare är maten av stor betydelse eftersom den påverkar kvaliteten på ditt träningspass och hur din kropp svarar på träning över tid. Vill du optimera din prestation kan det till och med vara avgörande. I Ät rätt när du tränar får du lära dig mer om de vanligaste näringsämnena och hur mycket energi du behöver beroende på hur hårt du tränar.

Petra Lundström, Emma Lindblom

Jag behöver bränsle

I häftet Jag behöver bränsle! får du följa med Wilda och Walter på matäventyr. Du kommer att leta efter vitaminer, laga mat, fundera på vad mat innehåller och när det är smart att äta för att orka och må så bra som möjligt och mycket mer. Praktiska övningar, knep och knåp varvas med kunskap, reflektion och diskussion på ett lekfullt sätt.

Petra Lundström, Maria Ståhl

Träningsplanering

Träningsplanera för en positiv prestationsutveckling Att vara elitidrottare idag och kunna konkurrera med de bästa innebär att många gånger balansera på gränsen för vad ens kropp och psyke klarar av att hantera. I det sammanhanget är en genomtänkt tränings- och tävlingsplanering ett måste för att man ska lyckas hålla sig på rätt sida om gränsen och också få en positiv prestationsutveckling.

Vinnare i långa loppet

Boken täcker kursplanen för Tränings- och tävlingslära 1 som tar fasta på prestationsutveckling i områden som bland annat mental träning, kost, idrottsskador och träningslära. Hur utvecklar jag bäst min träning? Vad och när bör jag äta? Hur lär jag mig att fokusera inför en tävling? Dessa svar och fler får du i bokens tio kapitel som alla är skrivna av forskare och andra sakkunniga.